Veranderen of accepteren?

Bijna iedereen wil veranderen

Mensen die in mijn praktijk komen hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen. Het zijn vaak heftige, ontroerende, maar ook bijzondere verhalen. Elke keer opnieuw valt het mij weer op hoe krachtig de mens is. De kracht die we bezitten wordt alleen helaas vaak op zo’n manier ingezet dat het tegen ons gaat werken. Bijna iedereen die ik tot nu toe heb mogen ontvangen in mijn praktijk heeft de wens te willen veranderen en stopt daar ongelofelijk veel energie in. Elke keer als blijkt dat het weer niet is gelukt om te veranderen is er frustratie. Jaren geleden was er eens iemand die tegen mij zei: ‘Depressieve gevoelens zijn in werkelijkheid omgekeerde boosheid en frustratie’. Dit raakte mij en ik merk in mijn praktijk dat dit ook echt heel vaak het geval is. Er zijn veel mensen die kampen met een laag zelfbeeld, schuldgevoelens, frustraties of een ontevreden gevoel over zichzelf. Zelf heb ik hier ook heel lang mee geworsteld.

Maar wat zou er nu gebeuren als we onze energie eens zouden steken in het accepteren van wie we zijn en het veranderen van de gedachten over onszelf? De kracht van je gedachten is namelijk enorm! Niet voor niets schreef ik in mijn vorige blog: ‘Voor je het weet word je wat je denkt’.

Een mens is meer dan alleen een fysiek lichaam

Om te snappen hoe het werkt is het belangrijk dat je weet dat je als mens meer bent dan alleen een fysiek lichaam. Elk mens heeft ook een energetisch lichaam dat in verbinding staat met het fysieke lichaam. Elke vorm van leven is energie en die energie die kun je bij jezelf voelen aan bijvoorbeeld de uitstraling van de warmte rondom jouw lichaam. Hoe vaak hoor je een ander niet zeggen als jij lekker in je vel zit: ‘Je straalt helemaal’. Deze term komt niet geheel uit de lucht vallen.

Elke gedachte die jij denkt heeft rechtstreeks effect op dat energetisch lichaam. Als jij elke ochtend opstaat met de gedachte: ‘Ik ben zo vreselijk moe’ of ‘ik heb helemaal geen zin in deze dag’ dan zal je begrijpen dat dit geen positief effect heeft op jouw energiesysteem en daarmee op jouw fysieke lichaam. Weet je deze gedachten om te buigen naar positieve gedachten, al geloof je ze zelf nog niet helemaal, dan zal je verrast zijn van het effect dat dit heeft op jouw energiesysteem. Het is het proberen waard!

Je hoeft het nog niet meteen te geloven

Je kunt echt zelf besluiten bepaalde gedachten niet meer te denken en deze om te gaan buigen naar positieve en helpende gedachten. Natuurlijk is dit een proces. Je bent immers waarschijnlijk al jaren gewend bepaalde gedachten te denken. De grootste ‘denkfout’ die ik mensen hoor maken is dat ze vinden dat ze die positieve gedachten al voor 100 procent moeten geloven en dat het anders niet zal werken. Dit hoeft dus niet. Ook als jij ze nog niet helemaal gelooft, maar wel denkt of uitspreekt kunnen ze al een enorm effect hebben op jouw lichaam en het verloop van jouw leven.

Ik kan in elk geval uit ervaring zeggen dat toen ik ermee ben gaan experimenteren er mooie dingen gebeurden. Ben ik hier nu door veranderd? Nee, dat geloof ik dus niet. Wat veranderd is, is dat ik mezelf niet meer de hele tijd wil veranderen. Dat geeft wel heel veel meer rust in mijn systeem en dus moet ik toegeven dat er toch iets is veranderd!

 

Wil je meer weten over mijn praktijk of over mijn manier van werken volg me dan ook op Facebook of Instagram @cintaspirituelepraktijk