• Denk niet in hokjes,
    maar in hartjes.

    Cindy van Groesen

Spiritualiteit zweverig? Het zette mij juist met de beide beentjes op de grond…

Mijn leven heeft behoorlijk wat turbulentie en een aantal traumatische ervaringen gekend. Dit heeft gemaakt dat ik meerdere malen flink ben vastgelopen. Door de diagnose PTSS, een angststoornis en depressie ben ik in aanraking geweest met verschillende vormen van therapie.

Als kind voelde ik al intuïtief aan hoe een ander zich voelde en zei ik dingen die ik helemaal niet kon weten. Later ontdekte ik dat ik pijn weg kon nemen bij mensen als ik mijn hand oplegde. Dit vond ik (en ook mijn omgeving) allemaal maar ingewikkeld en ik had er voornamelijk last van. Ik zat regelmatig niet lekker in mijn vel, nam letterlijk pijn over van andere mensen en voelde dingen soms al aan voor ze echt gebeurden. Negen van de tien keren wist ik zelf niet wat er met me aan de hand was, laat staan dat ik het aan anderen uit kon leggen. Ook in de reguliere hulpverlening wisten ze niet goed raad met mijn gevoeligheid en kon er moeilijk gesproken worden over termen als HSP en intuïtie. Dit resulteerde in dat ik me vaak niet begrepen en serieus genomen voelde en dus erg eenzaam. Ik begon mezelf als een aanstelster en zwakkeling te zien, omdat ik altijd moe, angstig en overprikkeld was. Toen er een periode volgde waarin ik dagelijks dacht aan niet meer willen leven ben zelfs ik geschrokken. Ik vond het een heel beangstigend gevoel! Ergens diep van binnen was er een stem die mij vertelde dat dit niet mijn weg was en dat ook ik kon kiezen voor leven in plaats van overleven.

Op een dag las ik een artikel in het plaatselijke nieuwsblad over medium Marion Berndsen en haar praktijk. Ik voelde me bijzonder aangetrokken tot haar verhaal en besloot een afspraak te maken. Deze ene sessie bleek een groot keerpunt voor mij te gaan worden.

Medium, healer & coach

Door Marion werd de sterke aanwezigheid van mijn intuïtieve kant bevestigd en juist heel serieus genomen. Ik werd door haar gewezen op de mooie kanten van dit alles: namelijk dat je jezelf daar verder in zou kunnen ontwikkelen en er uiteindelijk mensen mee zou kunnen gaan helpen. Zij gaf aan dat alles aanwezig was bij mij om mensen te gaan readen en healing te geven. Zij raakte daarmee een diepe snaar, want ik had een sterke wens om mijn nare verleden om te gaan zetten in kracht en positiviteit.

Dat ik veel dingen heb meegemaakt is mijn intrinsieke motivatie om mensen te helpen en begeleiden. Daarnaast heb ik zelf inmiddels de ervaring dat het mogelijk is om vanuit een heel diep dal weer naar de top van de berg te komen. Dit gun ik iedereen die het in meer of mindere mate moeilijk heeft in het leven.

Vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling gegaan en ben ik me gaan ontwikkelen in het mediumschap, als healer en als coach bij Maylight ISMT. Het was alsof ik op de universiteit van het leven terecht was gekomen en dat alle puzzelstukjes van mijn tot dan toe roerige leven op hun plaats vielen. Dat wat door mensen in eerste instantie als ‘zweverige’ opleiding werd gezien bracht mij juist meer dan ooit met de beide beentjes op de grond. Ik leerde hoe ik mezelf beter kon afsluiten zodat ik niet meer alles oppikte van andere mensen en kreeg daardoor zoveel meer energie. Ook leerde ik ervaren wat negatieve gedachten en overtuigingen kunnen bewerkstelligen in een leven en ons lichaam en wat er kan veranderen als je dit naar het positieve weet te keren. Mijn leven werd daardoor enorm verrijkt! Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik een gelukkig en dankbaar mens ben.

Cinta:
Het Griekse woord voor liefde

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op!

Op elk pad kun je diamanten vinden

Wil jij een liever leven voor en met jezelf? Ik help jou graag bij inzicht krijgen in bepaalde patronen, jouw persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden.

Wat je over mij moet weten

Ik ben HSP, helderwetend en heldervoelend. Hier maak ik dankbaar gebruik van in al mijn sessies. Daarnaast hebben de nare ervaringen uit mijn leven mij op verschillende vlakken ervaringsdeskundig gemaakt. Behalve dat ik een eigen praktijk heb ben ik ook coördinator van een team bestaande uit kunstdocenten en heb ik jarenlang muzieklessen gegeven aan kinderen en volwassenen. Ik heb gestudeerd aan het Brabants Conservatorium en dat maakt dat creativiteit en gevoel een rode draad zijn door mijn persoonlijke en werkende leven. Ik ben allergisch voor al wat men vaak omschrijft als zweverig, maar ik leef met een sterk geloof en vertrouwen in het spirituele gedachtengoed. Daar hoort ook contact met overledenen bij.

Typisch Cindy

Muziek, met volle angst vooruit, wakker te maken voor chips, getrouwd met echt de leukste en de liefste, twee bonusdochters, doe vooral niet gewoon, lezen, natuur, altijd blijven leren, ondanks vliegangst veel van de wereld gezien, doorzetter, dromer en een heel groot hart.

Mijn levensmotto:

”Denk niet in hokjes, maar in hartjes”